KESKİN:25 KURUŞU ÖDENMEYEN DİĞER AYLAR İÇİNDE İSTİYORUZ

25 kuruşu diğer ödenmeyen aylar içinde istiyoruz

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkanı Tevfik Keskin, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Ocak, Şubat, Mart ayı içi verilen 25 kuruşluk desteğin 2018 yılının ödenmeyen 6 ayı içinde istediklerini belirtti.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin “Ocak, Şubat, Mart aylarında süt üreticilerimize, litre başına vermekte olduğumuz ortalama 10 kuruş “Süt Prim Desteği", 15 kuruş daha artırılarak, 25 kuruşa yükseltilmiştir" açıklamasını değerlendiren Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkanı Tevfik Keskin, “Tarım ve Orman Bakanlığımızın bu vereceği desteğe teşekkür ediyoruz. Ancak bu desteğin Ocak, Şubat, Mart aylarından ziyade, geriye dönük son 6 aylık süt prim desteklerini de kapsamasını istiyoruz" dedi.

DESTEK ÜRETİCİYİ RAHATLATACAK

“Üreticimiz son 1 yıldır girdilerin altında çok ezildi" diyen Keskin, şunları kaydetti: “24 Aralık tarihinde yapılan konsey toplantısında üretici, sanayiciden gereken desteği görememiş ve 1.70 fiyatı sabit kalmıştır. Son bir yıldır da sütten para kazanamaması süt üreticisini zor duruma sokmuştur. Bizler bu artırılan prim desteğinin şuana kadar ödenmeyen 6 aylık süt prim desteğinde de uygulanmasında da istiyoruz.Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli Bey'e süt prim desteğini artırmasından ötürü teşekkür ediyoruz. Bu prim desteğinin geriye dönük son 6 ayı kapsaması, zor durumdaki süt üreticimizin bir nebze olsun rahatlatacaktır."

TARIMDAN HABER

Okunma Sayısı : 222 - Ekleme Tarihi : 26.12.2018 07:32:53